Je hebt ze ongetwijfeld al gespot, een fopspeen met een leuke, kleurrijke kralenkoord.

Speenkoorden zijn tegenwoordig in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Van kant-en-klaar tot handgemaakt, je kan ze overal kopen.
Dit leuke item is inmiddels uitgegroeid tot een must have en wordt ook steeds meer een extra accessoire bij die leuke outfit voor je kleine kindje.

Waarom een speenkoord?

Een speenkoord is een superhandig hulpmiddel. Deze zorgt ervoor dat je het tutje niet snel kwijtraakt en voorkomt ook dat de tut niet op de grond kan vallen. Vaak gooien kindjes ook graag met hun fopspeen, welke je met dit systeem op een leuke manier kan verhelpen.

Met de stevige speenclip bevestig je met één hand de speenkoord aan de kledij of het slabbetje van je kind. Of deze de kleding zal beschadigen? Tuurlijk niet! De clip heeft aan de binnenkant een bescherming van kunsstof, welke dus geen schade toebrengt.

Wist je trouwens dat je door de kleurtjes en textuur van de kralen je kindje zijn motoriek en interesse stimuleert?

Hoe worden de speenkoorden gemaakt?

Al onze speenkoorden worden met de hand gemaakt en bestaan uit een speenclip, satijnkoord, siliconen/houten kralen en letterkralen (acryl). Je kan kiezen uit vooraf ontworpen koorden of er zelf helemaal eentje samenstellen. Dit kan je doen op volgende pagina :

https://poppemieken.be/product-categorie/speenkoorden/speenkoord-ontwerp-het-zelf/

Zijn de speenkoorden schadelijk voor mijn kindje?

Helemaal niet! De materialen die we gebruiken zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de internationale eisen voor baby-artikelen en speelgoed (DIN-EN 71-3). Daarnaast worden onze speenkoorden gemaakt volgens NEN-EN 12586. Deze Nen-norm geeft aan welke veiligheidseisen en beproevingsmethoden er nodig zijn voor fopspeenhouders, en dus ook speenkoorden.

Hieronder nog een aantal belangrijke veiligheidsinstructies :

  • De speenkoord alleen onder ouderlijk toezicht gebruiken.
  • Nooit bevestigen aan koorden, linten, veters of losse kledingdelen. Dit geeft kans op verstikking.
  • Gebruik het speenkoordje niet in de wieg of kinderbedje zonder ouderlijk toezicht.
  • Een speenkoord is niet bedoeld als vervanging voor een fopspeen of bijtring.
  • Het sluitmechanisme van de speenclip is niet bedoeld om op te bijten. Bevestig dus altijd de speenkoord ergens aan vast, zodat er niet direct op het sluitmechanisme gebeten kan worden.
  • De speenkoord mag niet als speelgoed gebruikt worden. Dus ook niet in de speelgoedbak bewaren als je kleintje de speen ontgroeid is.
  • Maak nooit de knopen los en maak het koord niet langer.
  • Controleer regelmatig op beschadigingen. Ontstaat er duidelijk veel ruimte tussen de kralen dan is de stevigheid niet meer te garanderen.